Verkiezingsprogramma

Omslag verkiezingsprogramma.png
Foto Hetty.jpg
Door Hetty Pullen-Muis op 17 december 2021 om 14:53

Verkiezingsprogramma

Oog voor wat telt in Hoogeveen

De komende gemeenteraadsverkiezingen gaan over jou en mij. Over onze ouders, onze kinderen, onze buren, de leerkrachten, onze werkgevers en onze werknemers. De ChristenUnie in Hoogeveen ziet de samenleving in alle kleuren en vormen. De partij staat midden in de samenleving en gaat voor een samenleving die oog heeft voor elkaar. 

We gaan voor 

  • prettig leven in Hoogeveen; 
  • een overheid die betrouwbaar is; 
  • een samenleving die oog heeft voor wat telt. 

Een samenleving met toekomst 

Nog steeds voelen we de gevolgen van de coronacrisis. Veel inwoners ervaren nog dagelijks de fysieke impact van COVID-19. Economisch zijn er grote klappen gevallen en de maatregelen hebben bij jong en oud sociale en psychologische sporen achtergelaten. De polarisatie (=we denken meer in ‘wij en zij’) is toegenomen. We konden elkaar niet ontmoeten en elkaars mening nuanceren. We zien als ChristenUnie dat er teleurstelling leeft in de samenleving en over de overheid. Mensen voelen zich niet begrepen, niet gezien en soms zelfs helemaal klemgezet. We zien dat en willen daar oog voor hebben in de politiek. We willen dat de mensen in Hoogeveen een prettig leven hebben en hieraan kunnen bouwen. 

Wij zijn ervan overtuigd dat het meer dan ooit belangrijk is om te geloven in en te werken aan een stad/gemeente waar het niet meer gaat om ‘ik’, maar steeds meer om ‘wij’. Daarom gaan wij met dit verkiezingsprogramma met ‘oog voor wat telt’ de komende gemeenteraadsverkiezingen in van 2022. Ondanks  grote financiële uitdagingen laten we zien dat de ChristenUnie wil bouwen aan een samenleving waarin aandacht is voor wat echt telt. Dat is investeren in zorg voor elkaar. Met een overheid die oog heeft voor de inwoners van Hoogeveen. Een overheid die werkt aan een prettig leef- en woonklimaat en een duurzame economie. En vooral keuzes maakt die goed zijn voor Gods schepping. 

Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen van deze tijd laten wij ons als christelijke partij inspireren door de Bijbel. In de Bijbel gaat het over mensen, over samenleven en ook over de overheid en het biedt een bevrijdende boodschap die hoop geeft. Wij geloven dat christelijke uitgangspunten in de politiek relevant zijn voor Hoogeveen.

Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei. (Jeremia 29:7)

Concrete speerpunten 

De politici van de ChristenUnie maken deel uit van een beweging van maatschappelijk betrokken christenen en nemen hun verantwoordelijkheid voor een betere samenleving. 

  • We willen dat het prettig leven en wonen is in Hoogeveen. Voor kinderen, jongeren, ouders en ouderen. We zien dat er veel goed gaat in gezinnen en tussen mensen in Hoogeveen. Daar waar het nodig is, vinden we dat de overheid er is om zwakken te beschermen.
  • We willen bijdragen aan een betrouwbare overheid. Dat is werken aan goed financieel beheer van het geld in gemeente Hoogeveen voor onze inwoners. Dat is doen wat we zeggen en beloven. En op allerlei gebieden het gesprek met onze inwoners steeds blijven zoeken (dat noemen we burgerparticipatie). 
  • We willen oog hebben voor wat telt in Hoogeveen. We kunnen niet alle vraagstukken oplossen. Echt belangrijk is de zorg voor elkaar. Dat kan zijn bij armoede en schulden, bij de jeugdzorg en bij maatschappelijke ondersteuning. Maar ook voor de natuur en onze manier van samenleven met elkaar. We willen de vragen onder ogen zien en contact maken met hen voor wie dat belangrijk is. 

De ChristenUnie is een landelijke, christelijke netwerkpartij. Dat biedt stabiliteit. Onze lokale standpunten zijn niet zomaar opgeschreven maar gebaseerd op onze christelijke uitgangspunten. Tegelijk biedt het feit dat de ChristenUnie actief is op alle niveaus van het openbaar bestuur uitstekende mogelijkheden om af te stemmen en om lokale zaken provinciaal of landelijk aan de orde te stellen (en andersom). 

Van christenen voor alle mensen 

De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Wij willen de liefde die God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor Hoogeveen uitstralen en doorgeven. Doe met ons mee!

  • Het volledige verkiezingsprogramma kunt u via deze link downloaden.
  • Wilt u meer weten over onze kandidaten voor de verkiezingen? Klinkt dat hier.

Labels: