ChristenUnie bezoekt Fight With Faith

fight with faith.png
Afbeelding Martien.jpeg
Door Martien van Dijk op 10 maart 2022 om 21:55

ChristenUnie bezoekt Fight With Faith

Fight With Faith Hoogeveen is een sportcommunity waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan zijn. Het is een sportclub waar naar elkaar wordt omgekeken en waar je lichamelijk en geestelijk wordt gestimuleerd door middel van vecht- en verdedigingsport(en). In het kader van de ‘Oog voor wat telt tour’ gingen Hetty Pullen, lijsttrekker van de ChristenUnie en Martien van Dijk, nummer 2 op de kandidatenlijst, in gesprek met ondernemer Jeremiah Pelatja.

Jeremiah Pelatja is een voorbeeld hoe je vanuit een uitkering een ondernemer kunt worden. Zelf kwam hij ooit op de fiets aan in Hoogeveen zonder bezit na een best pittig leven. Na een radicale verandering in zijn leven heeft hij oog voor de vele mentale problemen van jongeren. Zeker ook gezien zijn eigen levenservaring. De sportclub is trouwens niet alleen gericht op jongeren. Maar zij zijn wel een grote groep die zich hier gezien weet. Hij vind dat ouderen en jongeren elkaar moeten motiveren en van elkaar moeten blijven leren. ”Zo dragen we de samenleving samen”

Pelatja ontvangt met enige regelmaat in zijn sportclub ‘motivational speakers’. Hij nodigt bijv. bekende inspirerende personen uit om hun levensverhaal te vertellen. Om te laten zien dat je vanuit een moeilijke situatie iets moois kunt maken. Iedereen is welkom bij hem. Fight with Faith betekent letterlijk ‘vechten met je geloof’. Hij is zelf christen geworden en wil de liefde uitstralen naar m.n. jongeren.

Hetty Pullen: “Ik zie hier in de praktijk dat het juist in een vechtsport- en verdedigingssport ook gaat om zorg en omkijken naar elkaar. En dat is best een uitdaging in deze omgeving. Toch vinden ook hier veel jongeren een warm welkom”.