Dienstverlening en meer in de gemeenteraad

veld regenboog
Afbeelding Martien.jpeg
Door Martien van Dijk op 16 februari 2023 om 20:42

Dienstverlening en meer in de gemeenteraad

Column van gemeenteraadslid Martien van Dijk

Sinds afgelopen verkiezingen ben ik namens onze partij lid van de gemeenteraad van Hoogeveen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en heb ik het gevoel dat ik goed ben ingewerkt. Niet alleen door de gemeente, maar ook door de andere raadsleden Hetty Pullen en Koen Meesters.

In de gemeenteraad hebben we eens in de twee weken een vergadering, waarbij er verschillende onderwerpen worden behandeld. Dat kan van alles zijn; van jeugdzorg tot afvalinzameling en van fietspaden tot carbidschieten. We hebben ervoor gekozen om de onderwerpen in de fractie onderling te verdelen. Het mooie is dat deze verdeling goed aansluit bij onze achtergrond. Zo ben ik in het dagelijks leven controller en houd ik me in de gemeenteraad onder andere bezig met financiën. Over de financiën van de gemeente is in de afgelopen jaren veel te doen geweest. Er waren grote tekorten, moest bezuinigd worden en de OZB (huizenbelasting) werd fors verhoogd. Gelukkig klimmen we uit het dal zijn we hard op weg om weer helemaal gezond te worden. Dat is ook nodig, want er komen een aantal grote investeringen op ons af. Zo zijn de brandweerkazerne en het zwembad schoon af en aan vervanging toe. Daarover hopen we dit jaar in de gemeenteraad een besluit te nemen.

Net als het huishoudboekje is ook de sfeer in de gemeenteraad een stuk beter dan eerder. Over het algemeen wordt er respectvol met elkaar omgegaan en is er een behoorlijke eensgezindheid over welke kant het op moet. De debatten gaan daardoor regelmatig over kleinigheden. Dat is soms een beetje saai, maar wel goed voor de stabiliteit van Hoogeveen.

In het komende jaar ga ik aan de slag met het onderwerp dienstverlening. Hoe lang sta je in de wacht als je belt? Als je een brief ontvangt, is die dan goed leesbaar? En doet de gemeente iets met een klacht over een verzakking in de straat? Daar gaat dienstverlening over. Ik denk dat dit onderwerp wel eens over het hoofd wordt gezien bij discussies over waar het lage vertrouwen in de overheid vandaan komt.

Wil je hier over meedenken? Of heb je tip, vraag of opmerking? Dan kom ik graag met je in contact.

Martien van Dijk

Labels: , ,