ChristenUnie bezoekt Scauting

33c91781-f89f-434d-af33-abe07a2cf08b.JPGzaterdag 13 april 2019 12:35

31 maart tot 6 april was de week van het autisme. In dat kader bracht ChristenUnie Hoogeveen afgelopen vrijdag een bezoek aan Scauting Hoogeveen. Scauting ondersteunt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme in wonen, werken en leren. Scauting is opgericht op 1 april 2015 door Wolter Piek en André Oostenveld.

De ChristenUnie is onder de indruk van de inzet en het enthousiasme van de oprichters voor deze doelgroep. Piek en Oosterveld zagen dat veel normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vastlopen in werk of studie. Hoewel deze mensen over veel talenten beschikken en in staat zijn om te werken, lopen ze vast omdat de omgeving onvoldoende aangepast is op de zaken waar mensen met autisme het moeilijk mee hebben. Dat deed hen besluiten om Scauting op te richten.

Hetty Pullen (raadslid ChristenUnie): ‘Scauting is een waardevolle organisatie voor Hoogeveen. Mooi om te zien dat er zowel ambulante begeleiding wordt gegeven als dagactiviteiten als programmeren, een 3D printer in elkaar zetten en websites bouwen op de locatie van Scauting.’

De ChristenUnie sprak met Piek en Oosterveld ook over de gevolgen van de invoering van de WMO als het gaat om het sluiten van contracten met de verschillende gemeenten en de wijze van toekenning van de ondersteuning. Hetty Pullen: ‘Veel gaat er goed maar er zijn ook punten van aandacht. Daar gaan wij de komende tijd verder onderzoek naar doen om te beoordelen wat hieraan gedaan kan worden’.

« Terug