Schrappen van 500 banen bij Treant

2019-09-Treant.pngwoensdag 02 oktober 2019 08:47

Op korte termijn verdwijnen er 500 banen bij Treant. Een bericht dat voor Hoogeveen een grote impact zal hebben volgens de ChristenUnie. Het gaat om bijna 20% van de banen in de 3 ziekenhuizen. De gevolgen van deze grote operatie zal bij het personeel en inwoners dan ook groot zijn, zeker ook in Hoogeveen.

Het bericht leidt tot veel vragen en speculaties. Er zijn veel vragen bij het personeel bijvoorbeeld.  Gaan er gedwongen ontslagen vallen? Kan ik blijven werken bij Treant en in welke functie dan? Vind ik ergens anders weer werk?

Maar ook voor de inwoners in de zuidoost hoek van Drenthe en rondom Stadskanaal  zullen de gevolgen groot zijn en zijn er veel vragen zoals; waar kan ik nog terecht voor noodzakelijke zorg.  En hoever moet ik nu reizen als ik zorg nodig heb? Wat blijft er nog voor Hoogeveen en Stadskanaal over  voor het verlenen zorg.

Het zijn vragen die leven bij de ChristenUnie. En nog andere vragen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat 3 ziekenhuizen die in 2018 nog zwarte cijfers schreven, nu zo diep in het rood staan, dat zulke rigoureuze maatregelen nodig zijn? Allemaal vragen waar wij nog geen antwoord op hebben. Nu is belangrijk om mee te leven met mensen die het direct aan gaat. Maar ook willen wij stem geven aan gevoelens van onvrede, van machteloosheid.

« Terug

Reacties op 'Schrappen van 500 banen bij Treant'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.