ChristenUnie ontmoet Contactpunt Mantelzorg

2019-10-31-Mantelzorg-Hoogeveen-1.pngdonderdag 31 oktober 2019 11:34

Mantelzorger zijn kies je niet, maar ben je. Het Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen (CPM) is een waardevolle toevoeging ter ondersteuning van de belangen van de mantelzorger. De ChristenUnie sprak onlangs met de voorzitter Edo Staudt en de bestuursleden Else Nobel en Fenny Dijkhuizen van het CPM te Hoogeveen. Betrokken en gedreven vrijwilligers die belangeloos opkomen voor de mantelzorgers.

Zij zetten zich in op lokaal niveau in voor de belangen van mantelzorgers en geven voorlichting aan veel organisaties, instellingen en bedrijven. Ze organiseren per 2 maanden een contactavond voor lotgenoten en organiseren de Dag van de Mantelzorg op  8 november. Een unieke en ontspannen ontmoeting met workshops, lunch en cultuur en dat voor de 20e keer.

In de ontmoeting met ChristenUnie raadslid Hetty Pullen en ChristenUnie lid Brenda Eekhof benadrukte het Contactpunt hun positie als spin in het web tussen zorgprofessionals en mantelzorgers en het belang om meer aandacht te geven voor de jonge mantelzorger. Ook op Drents niveau zijn ze een belangrijke kennisbron voor andere mantelzorgcontactpunten. Bewustwording en voorlichting blijven belangrijk, zeker daar waar het om formele en informele zorg gaat. In deze tijd van meer druk op mantelzorgers is het nog meer uitdagend om de samenwerking te blijven zoeken. Om het zo optimaal mogelijk te maken voor de mantelzorger en het netwerk van mensen die zorg ontvangen.

De ChristenUnie Hoogeveen is gelukkig met hun bijdrage in de bewustwording rond zorg voor de mantelzorger!

« Terug