In discussie met de ChristenUnie over politiek en geloof

2017-geloof-hoop-politiek-kleindinsdag 14 maart 2017 19:42

Maandagavond 13 maart 2017 hebben wethouder Gert Vos en fractievoorzitter Wim Warrink namens de ChristenUnie gesproken met belangstellenden over politiek, hoop en geloof. In samenwerking met boekhandel De Fakkel was er een boeiende discussieavond over alles wat ons bezighoudt zo vlak voor de verkiezingen.

Wat voor plek geef je je geloof bij het stemmen? Hoe betrouwbaar zijn partijen? Hoe stemmen jongeren, en wat voor invloed hebben de media in alles?

Er zijn nog veel zwevende kiezers. Veel mensen, ook met een christelijke achtergrond, weten niet waar ze op moeten stemmen komende woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen. Wanneer krijgt jouw geloof echt een stem? Wat vind je belangrijk als christen?

Tijdens de avond noemde Gert Vos een tekst uit de Bijbel: wat heb jij gedaan? Je kunt veel doen, in de politiek maar ook in simpele kleine dingen. Een glimlach, iemand helpen, een praatje.. Maar ook juist in de politiek kunnen we veel bereiken.

Kijk maar eens bij Mattheus 25 vers 35-40.

Ik was hongerig en jij gaf Mij te eten
Toen Ik dorst had bood je Mij je beker aan
En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders
Zegt Jezus
Dat heb jij aan Mij gedaan

De conclusie van deze avond: stem voor je principes, en laat je niet verleiden tot iets wat niet dicht bij je ligt.

De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst, voor onze kinderen, gezinnen en ook voor onze ouderen. Ook staat de ChristenUnie voor een gezonde schepping, we maken ons sterk voor duurzaamheid.

Geef geloof een stem op 15 maart, stem ChristenUnie.

Labels

« Terug

Reacties op 'In discussie met de ChristenUnie over politiek en geloof'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.