Behandeling jaarrekening 2015.

zaterdag 22 april 2017 15:16

Op donderdag 20 april is het jaarverslag en de jaarrekening van de gemeente Hoogeveen behandeld in de raad. Namens de fractie heeft Jan Bekkering het woord gevoerd.

De ChristenUnie is blij met de in gang gezette ontwikkelingen als het gaat om de aandacht voor kinderen, zoals het ‘high five’ initiatief (zie ook: https://www.highfivehoogeveen.nl/), de aandacht voor gezond ouder worden, en de daling van de werkloosheid naar een niveau onder het landelijk gemiddelde.

De vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden door ons als positief gezien, hoewel we als gemeente en inwoners nog wel moeten zorgen dat alle initiatieven ook daadwerkelijk leiden tot een duurzamer Hoogeveen.

Ook financieel kunnen we terugkijken op een goed jaar voor de gemeente. Het financieel resultaat bedraagt €5,9M voordelig, een voordeel dat grotendeels bepaald is door eenmalige voordelen.

Voor de volledige bijdrage van de ChristenUnie, zie hier de bijdrage van de ChristenUnie op de raadsvergadering.

De jaarrekening zal later dit jaar definitief worden vastgesteld. Dit komt omdat de accountantscontrole voor het sociale domein meer tijd vraagt.

Labels

« Terug

Reacties op 'Behandeling jaarrekening 2015.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.