Een mantelzorger helpen met Present

Present feb 2024.jpg
Afbeelding Gijs.jpg
Door Gijs Verstegen op 8 februari 2024 om 21:00

Een mantelzorger helpen met Present

De ChristenUnie steunt mantelzorgers. In de raad is dat te merken in verschillende bijdragen, maar deze keer steken we de handen uit de mouwen. We hebben ons aangemeld bij Stichting Present om een project te doen.

Samen aan de slag voor mensen die dit nodig hebben. Datum en tijd geprikt, maar dan stormt het. Het is niet te doen om bomen te snoeien en een dakgoot schoon te maken. Een nieuwe datum wordt gekozen. Op 5 februari kunnen we met z’n drieën aan het werk. Ook deze dag waait het hard, maar het is droog en de temperatuur prima, dus we gaan.

Deze keer komen we bij een mooi huis bij een mevrouw die het meeste zelf kan. Ze is mantelzorger voor haar man. Het blad uit de tuin ruimen, de bomen snoeien en de dakgoten schoonmaken; het zijn de dingen die ze altijd samendeden. Nu heeft ze er hulp bij nodig. De SWW heeft Present gevraagd of er een groep is die hier kan helpen. Wij mogen het doen.

Het gaat vanzelf. Hoogeveen blijkt niet zo groot, zodat er snel verbindingen zijn gevonden. De dakgoot wordt gedaan, de bomen worden gesnoeid en het blad opgeruimd. Mevrouw doet volop mee. Het werk is snel gedaan. Er is tijd voor koffie. Een steuntje in de rug voor een mantelzorger, we doen het graag.

Labels: , , , , , ,