Op zaterdag 30 november vond de jaarlijkse Strategiedag van ChristenUnie Hoogeveen plaats. Als (steun)fractie, wethouder en bestuur kwamen we samen om te spreken over onze toekomstvisie voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2026.
Waar staan we nu, waar willen we heen, wat is onze visie, wat zijn onze dromen, wat is ons karakter en wat willen we bereiken?
Op 4 december heeft de gemeenteraad van Hoogeveen een belangrijke stap gezet richting een beter afvalbeleid. Tijdens het debat heb ik namens de fractie van de ChristenUnie onze visie gedeeld. Het was een traject dat begon met een werkbezoek aan afvalverwerker Attero, gevolgd door een uitgangspuntennotitie, en uiteindelijk resulteerde in een gedetailleerd beleidsvoorstel.
Een veilig thuis voor kinderen is niet vanzelfsprekend. De druk op de organisatie van Veilig Thuis blijft een pittige opdracht. Daarom stelde ChristenUnie onlangs schriftelijke vragen aan het college van B&W in Hoogeveen over de wachttijden bij vooral Jeugdbescherming Noord. De hoge wachttijden zijn en blijven een aandachtspunt stelt het college, zeker met de toenemende nood onder jongeren en het personeelsgebrek. Vooral overleg met de zorgorganisaties als Jeugdbescherming Noord heeft prioriteit stelt het college in hun antwoord.
Echtscheiding doet pijn in een relatie en kinderen worden vooral de dupe hiervan. De ChristenUnie heeft in april hier al vragen gesteld aan het college van B & W van Hoogeveen. En nu komt hier een concreet vervolg op. Er komt een centraal punt waar inwoners terecht kunnen met hun vragen over ouderschap, scheiden en ook relaties in brede zin.
De ingang van het Buurthuis Bij Bosshardt is aan de zijkant. Aan de voorzijde zie je de etalage van de kledingwinkel van het Leger des heils. Voor bekenden is het duidelijk: Voor de koffie kom je achterom, de deur is open. Zo ook voor de fractie van de ChristenUnie. Wij komen voor een gesprek met de coördinatoren van Bij Bosschardt. Wat wordt hier gedaan? Hoe is de relatie met de gemeente?