Berichten geschreven door Hetty Pullen-Muis

 1. Nieuweroord.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 16 februari 2023

  ChristenUnie Hoogeveen aan tafel in Nieuweroord en De Weide

  Op donderdag 2 maart gaat de ChristenUnie fractie aan tafel in de Vuurkorf te Nieuweroord vanaf 19.30 uur. We willen als fractie luisteren naar de onderwerpen die spelen in je buurt, wijk of dorp. Alles mag worden voorgelegd aan de fractie. Want we hebben oog voor wat telt in de samenleving en de gemeente Hoogeveen.

  Lees meer over "ChristenUnie Hoogeveen aan tafel in Nieuweroord en De Weide"
 2. Jongerenwerk achterkant 20221010_165121.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 12 november 2022

  Motie jongerenwerk en ontmoetingsplekken aangenomen

  Na gesprekken met jongerenwerkers in Hoogeveen in oktober heeft de ChristenUnie bij de begroting een motie (een verzoek aan het college) ingediend over jongerenwerk in de gemeente.

  Lees meer over "Motie jongerenwerk en ontmoetingsplekken aangenomen"
 3. Gehandicapten Platform Hoogeveen rolstoel.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 15 oktober 2022

  Hoe toegankelijk is Hoogeveen?

  "Ongeveer 15% van de mensen heeft een beperking" zegt Ida Vos van Gehandicapten Platform Hoogeveen. Koen Meesters en Hetty Pullen gingen daarom met Ida op pad in de Hoofdstraat van Hoogeveen. Om te ervaren hoe het is om ​je in een rolstoel te moeten bewegen en je te laten voortduwen. En vervolgens om je weg met een blindenstok te moeten vinden in de Hoofdstraat.

  Lees meer over "Hoe toegankelijk is Hoogeveen?"
 4. Geld afbeelding.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 15 juli 2022

  Bijdrage Kaderbrief 2023

  Gisteravond is de Kaderbrief voor 2023 in de gemeenteraad besproken. Hierin staat wat de plannen zijn voor de komende 4 jaar en wat de begroting voor die plannen is. Hieronder de bijdrage van ChristenUnie over deze kaderbrief, door fractievoorzitter Hetty Pullen-Muis.

  Lees meer over "Bijdrage Kaderbrief 2023"
 5. Open brief.png
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 15 juni 2022

  Open brief aan het Podium

  We zien op reclameborden dat er een black metal band komt optreden in het Podium in Hoogeveen. Dat gebeurt vaker, maar deze keer is het een band met een naam die als antichristelijk en aanstootgevend wordt ervaren door veel inwoners van de gemeente. Op 16 juni treedt de Griekse black metal band Rotting Christ op in het Podium.

  Lees meer over "Open brief aan het Podium"
 6. Raadzaal Hoogeveen.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 2 juni 2022

  Coalitieakkoord en voorstellen wethouder

  Gemeentebelangen Hoogeveen, PvdA, VVD en ChristenUnie hebben de onderhandelingen afgerond en zijn gekomen tot een coalitieakkoord met de titel ‘Samen: verbinden en verbeteren’. Onder leiding van formateur Harmke Vlieg hebben de vier partijen een akkoord op hoofdlijnen bereikt. De coalitie  wilhiermee uitvoering geven aan de grote opgaven waar Hoogeveen voor staat, zoals wonen, duurzaamheid, zorg, ondersteuning van onze inwoners en gezonde gemeentefinanciën. Bij het opstellen en uitvoeren van de plannen gaan de partijen in gesprek met de samenleving en de gehele gemeenteraad van Hoogeveen.

  Lees meer over "Coalitieakkoord en voorstellen wethouder"
 7. Raadzaal Hoogeveen.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 15 april 2022

  Meebouwen aan coalitie met GB, PvdA en VVD

  Informateur Cees Bijl adviseerde de gemeenteraad op 14 april om een kwalitatief coalitie te gaan bouwen met Gemeentebelangen, PvdA, VVD en de ChristenUnie. Dit advies gaf hij na twee ronden gesprekken met alle tien partijen in Hoogeveen. Voor de ChristenUnie betekent dit meewerken aan het proces van formatie. 

  Lees meer over "Meebouwen aan coalitie met GB, PvdA en VVD"
 8. hand verzuipen ondergaan
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 7 maart 2022

  Ook een energiebank in Hoogeveen?

  Energiearmoede is een actueel en groeiend probleem in Hoogeveen. Volgens cijfers van TNO zijn dat ca 1.600 huishoudens in Hoogeveen en dus hoger dan het gemiddelde in Nederland. Nu geeft het Rijk ruim 600.000 euro voor Hoogeveen in het kader van de hoge energieprijzen en de bestrijding van energiearmoede. Dat moet worden ingezet voor mei 2023.

  Lees meer over "Ook een energiebank in Hoogeveen?"
 9. Zoommeeting campagne.png
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 17 januari 2022

  Start campagne 'Oog voor wat telt'

  De campagne is gestart met een online bijeenkomst op vrijdag 14 januari. We hebben dat vooral gedaan met de gedachte dat we onze kracht, hoop en moed zoeken bij God. Dit geloof en ons vertrouwen in de toekomst deelden we als mooie en diverse groep ChristenUnie Hoogeveen.

  Lees meer over "Start campagne 'Oog voor wat telt'"

  Labels:

 10. Giften.jpg
  Foto Hetty.jpg
  Door Hetty Pullen-Muis op 23 december 2021

  Meer vrijstelling giften bijstand

  Mensen in de bijstand krijgen meer ruimte om giften te ontvangen in Hoogeveen. Geen 750 euro maar 1.200 euro vrijstelling per jaar. Ik vond als ChristenUnie fractievoorzitter dit een goed moment zo net voor de kerstdagen.

  Lees meer over "Meer vrijstelling giften bijstand"

  Labels: