ChristenUnie spreekt met jongerenwerkers Hoogeveen

SWW Jongerenwerkers.jpg
Margriet Baanvinger.jpg
Door Margriet Baanvinger op 2 maart 2022 om 20:51

ChristenUnie spreekt met jongerenwerkers Hoogeveen

In het kader van de ‘Oog voor wat telt Tour’ bracht Hetty Pullen, lijsttrekker van de ChristenUnie, onlangs een bezoek aan de jongerenwerkers van SWW in Hoogeveen. Deze jongerenwerkers maken verbinding met jongeren op verschillende plekken. Ze leggen contact en zien en spreken echt met de jongeren die dat nodig hebben. Naast dat jongeren elkaar ontmoeten in wijken en dorpen zijn ze ook te vinden op de scholen Wolfsbos, Roelof van Echten en het Alfa college. Jongerenwerkers Steven Sleurink, Jasper Laaning en Alinde Potze werken vanuit SWW ook op die scholen. Ook werken zij samen binnen projecten van Jong Hoogeveen aan een kindvriendelijk Hoogeveen.

Hetty Pullen (ChristenUnie) : “Naast en met de docenten werken de jongerenwerkers aan een goed opvoedkundig klimaat. Jongeren hebben het juist nu mentaal moeilijk. Denk aan eenzaamheid, pesten, onzekerheid en wereld van sociaal media. Ik zie dat jongeren terecht kunnen bij de jongerenwerkers voor contact. Zij bieden een waardevolle bijdrage in de ontwikkeling naar volwassenheid. Deze jongerenwerkers zien de jongeren zonder oordeel en hebben oog voor wat telt in hun leven”.

Tegelijkertijd ziet de ChristenUnie dat er erg weinig jongerenwerkers in Hoogeveen zijn gelet op de veelheid van problemen die er spelen in het leven van jongeren in Hoogeveen. De jongerenwerkers zijn werkzaam binnen verschillende gebiedsteams, op scholen, wijkteams en verschillende projecten. Dat is een grote hoeveelheid taken. Binnen de SWW staat inzet de komende tijd onder druk. De ChristenUnie vindt dat de maatschappelijke betekenis van dit werk erg groot is voor jongeren zelf, de scholen en de ouders. De ChristenUnie kiest daarom voor behoud en waar mogelijk uitbreiding van dit werk in de toekomst.