Aanpak rondom echtscheiding en hulp aan kinderen In Hoogeveen

gebroken hart.jpg
Foto Hetty.jpg
Door Hetty Pullen-Muis op 5 april 2024 om 10:00

Aanpak rondom echtscheiding en hulp aan kinderen In Hoogeveen

De ChristenUnie in Hoogeveen stelt schriftelijke vragen aan het college van B & W over de functie van aandacht functionaris echtscheiding.

Sinds 1 januari 2023 is een aandacht functionaris relaties en scheiding actief. Zij richt zich op een totale aanpak rondom relaties en echtscheiding.  Hetty Pullen-Muis: “Inmiddels zijn we al ruim een jaar verder en we wachten met ongeduld op de resultaten en eventuele ontwikkelingen”.

Want naast een huwelijk kennen we ook andere samenlevingsvormen waar een relatiebreuk(en) kinderen en jongeren bij zijn betrokken. Ook in deze situatie is er sprake van een negatief effect op de (mentale) ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is hard nodig, want het aantal echtscheidingen bij een huwelijk is in Hoogeveen relatief hoog: 9,2% van de Hoogeveeners boven 15 jaar is gescheiden. En 6% van de jeugd in de gemeente Hoogeveen heeft te maken gehad met een echtscheiding.

De ChristenUnie wil weten wat de resultaten tot nu toe zijn van de aandacht functionaris. En wat er gaat gebeuren voor kinderen en jongeren in Hoogeveen. Het is wat te lang stil, terwijl er in andere gemeenten al volop wordt gewerkt met een relatie- en scheidingsteam of een andersoortige aanpak.

Update:

Het antwoord op onze schriftelijke vragen is binnen. ChristenUnie Hoogeveen is blij met de antwoorden. Deze plaasten we hier als bijlage. 

Bijlagen

Labels: , , , , , , ,