Meer hulp bij scheiden

Gebroken hart.jpeg
Foto Hetty.jpg
Door Hetty Pullen-Muis op 18 september 2024 om 20:35

Meer hulp bij scheiden

Echtscheiding doet pijn in een relatie en kinderen worden vooral de dupe hiervan. De ChristenUnie heeft in april hier al vragen gesteld aan het college van B & W van Hoogeveen. En nu komt hier een concreet vervolg op. Er komt een centraal punt waar inwoners terecht kunnen met hun vragen over ouderschap, scheiden en ook relaties in brede zin.  

Veel scheidingen gaan wel goed, maar in zeker 15 tot 20 %  heeft echtscheiding ernstige gevolgen. Een vechtscheiding of verlies van contact met een ouder(s) is dramatisch voor kinderen. En voor de ChristenUnie staat het belang van het kind voorop.

ChristenUnie Hoogeveen is blij dat er vanaf begin volgend jaar ondersteuning komt voor deze ouders. Jeroen Westendorp is verantwoordelijk als wethouder voor de ondersteuning met behulp van een gemeentelijk team. „Het liefst al vóór, maar ook tijdens en na een scheiding’’, schetst hij. Het moet voorkomen dat kinderen veel hinder ondervinden van of beschadigd raken door de onderlinge strijd tussen ouders. Met de aanpak moet ook de druk op de jeugdzorg verminderen. Want vaak hebben kinderen van gescheiden ouders contact en hulp van jeugdzorg. En deze preventieve aanpak moet dit verminderen.

Labels: , ,