Berichten geschreven door Martien van Dijk

 1. veld regenboog
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 16 februari 2023

  Dienstverlening en meer in de gemeenteraad

  Sinds afgelopen verkiezingen ben ik namens onze partij lid van de gemeenteraad van Hoogeveen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en heb ik het gevoel dat ik goed ben ingewerkt. Niet alleen door de gemeente, maar ook door de andere raadsleden Hetty Pullen en Koen Meesters.

  Lees meer over "Dienstverlening en meer in de gemeenteraad"
 2. WhatsApp Image 2022-11-05 at 16.15.30 (1).jpeg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 8 november 2022

  Open Bedrijvendag 2022

  Afgelopen zaterdag namen 47 Hoogeveense bedrijven deel aan een mooie traditie: de Open Bedrijvendag. Op deze dag worden de deuren voor het publiek geopend en kun je als bezoeker eens binnenkijken bij één van de deelnemende bedrijven. Het thema voor dit jaar was: Kijk Hoogeveen, nu en in de toekomst.

  Lees meer over "Open Bedrijvendag 2022"
 3. jasje+christenunie+logo+campagne.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 21 maart 2022

  Verkiezingsuitslag

  Vandaag is de verkiezingsuitslag definitief geworden. Dit betekent dat we als ChristenUnie opnieuw met drie zetels in de gemeenteraad van Hoogeveen zijn vertegenwoordigd. We zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen en gaan met enthousiasme aan de slag!

  Lees meer over "Verkiezingsuitslag"
 4. fight with faith.png
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 10 maart 2022

  ChristenUnie bezoekt Fight With Faith

  Fight With Faith Hoogeveen is een sportcommunity waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan zijn. Het is een sportclub waar naar elkaar wordt omgekeken en waar je lichamelijk en geestelijk wordt gestimuleerd door middel van vecht- en verdedigingsport(en). In het kader van de ‘Oog voor wat telt tour’ gingen Hetty Pullen, lijsttrekker van de ChristenUnie en Martien van Dijk, nummer 2 op de kandidatenlijst, in gesprek met ondernemer Jeremiah Pelatja.

  Lees meer over "ChristenUnie bezoekt Fight With Faith"
 5. jasje+christenunie+logo+campagne.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 31 januari 2022

  Standpunten gemeenteraadsverkiezingen

  Voor de jaarwisseling hebben we ons verkiezingsprogramma gepubliceerd, waarin u kunt lezen met wat voor standpunten we deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

  Lees meer over "Standpunten gemeenteraadsverkiezingen"

  Labels:

 6. Juliana van Stolbergschool schoolplein verbindende aanpak.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 7 januari 2022

  Resultaten van ons werk in de lokale politiek

  Het is goed om regelmatig te reflecteren op het werk wat je doet. Bij de ChristenUnie doen we dat ook. We kijken terug op onze inzet van de afgelopen jaren met de vraag: hebben we het verschil kunnen maken?

  Lees meer over "Resultaten van ons werk in de lokale politiek"

  Labels: ,

 7. t Anker Hollandscheveld.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 4 november 2021

  In gesprek met de fractie in Hollandscheveld

  In 2020 is in Hoogeveen en in Pesse de mogelijkheid geboden aan geïnteresseerden en leden om in gesprek te gaan met de gemeenteraadsleden van de fractie van de ChristenUnie in de gemeente Hoogeveen. De fractie heeft dit als zeer goede avonden ervaren. Daarom was in april 2020 ook gepland om bij Het Anker in Hollandscheveld een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Omdat de bijeenkomst in 2020 geannuleerd moest worden wil de ChristenUnie hieraan nu een vervolg geven door alsnog hiervoor een avond te organiseren in Hollandscheveld. 

  Lees meer over "In gesprek met de fractie in Hollandscheveld"
 8. Geld afbeelding.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 15 september 2021

  Hoogeveen financieel gezond?

  De raad heeft vorig jaar, in de zomer, met twee informateurs hard doorgewerkt om met een oplossing te komen voor de financiële situatie in Hoogeveen. In het rapport “Op weg naar een schone lei” is een stappenplan opgenomen om in 2025 weer financieel gezond te zijn. Nu we een jaar verder zijn is het goed om aan de hand van de jaarrekening en de Gemrap (financiële tussenstand over 2021) te kijken hoe de gemeente er voorstaat.

  Lees meer over "Hoogeveen financieel gezond?"

  Labels:

 9. Raadzaal Hoogeveen.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 25 augustus 2021

  Saaie lokale politiek?

  Kadernota, bestemmingsplan, besluitenlijst, WOZ en RES. Waar hebben we het over? Een opsomming van woorden uit de gemeente waarop het spreekwoord ‘onbekend maakt onbemind’ van toepassing is. Andersom is dit ook waar: bekend maakt bemind. Zelf ben ik gaandeweg fan geworden van de lokale politiek. In deze column vertel ik daar meer over.

  Lees meer over "Saaie lokale politiek?"

  Labels:

 10. 1024x576a.jpg
  Afbeelding Martien.jpeg
  Door Martien van Dijk op 29 maart 2021

  ChristenUnie stelt vragen over verloop Tweede Kamerverkiezingen

  De gehouden verkiezingen voor de Tweede Kamer waren de eerste verkiezingen in coronatijd. We hebben met belangstelling gekeken naar het verloop hiervan in Hoogeveen. We zien graag dat er een evaluatie komt en hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt vragen over verloop Tweede Kamerverkiezingen"

  Labels: ,