Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Hoogeveen

Regiotour.jpg
Afbeelding Martien.jpg
Door Martien van Dijk op 13 maart 2021 om 21:01

Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Hoogeveen

Afgelopen vrijdag 12 maart heeft ons Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf een bezoek gebracht aan de CBS Juliana van Stolberg in Hoogeveen.

Samen met raadslid Hetty Pullen ging ze in gesprek met twee leerlingen van de school: ''zij vertelden hoe ze zelfstandig conflicten oplossen als er ruzie is op het schoolplein, over welke vragen je dan moet stellen om op een goede manier tot een oplossing te komen. Mooi om van de kinderen te horen dat het leidt tot minder ruzies, en dat ze ook buiten school deze vragen kunnen gebruiken.

Zoals op veel plekken in het land kent ook Hoogeveen generatieproblematiek van armoede, lage opleiding en weinig toekomstperspectief. Dat willen ze daar doorbreken met een aanpak die draait om hoe je het verschil maakt in het leven van kinderen met behulp van het bouwen van een goede relatie. Kinderen leren om zelfstandig conflicten op te lossen en hoe je relaties bouwt, onderhoudt en herstelt. Echt mooi om te zien hoe dit nu al een aantal jaren wordt ingezet en dat het verschil maakt in hoe kinderen met elkaar omgaan en gericht zijn op herstel van de relatie. Onze voormalige wethouder van de ChristenUnie, Gert Vos, heeft zich enorm ingezet voor gelijke kansen van kinderen in Hoogeveen. Het is belangrijk dat dat werk doorgaat.''

Deel dit bericht

Labels: ,